Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dimecres, 18 de febrer de 2015

COMUNICAT PER LA JORNADA D'ACCIÓ MUNDIAL PEL DRET A LA VAGA - 18 FEBRER 2015


La Confederació Sindical Internacional (CSI) ha convocat una jornada d'acció mundial el 18 de febrer contra la posició del grup d'ocupadors a l'Organització Internacional del Treball (OIT) que intenten acabar amb aquest dret. Com a treballadors cristians, homes i dones, preocupats pels atacs constants als drets socials i laborals de les persones i les famílies en tot el món, recordem el missatge de l'Església sobre el dret a vaga i els sindicats: "La vaga és una de les conquestes més costoses del moviment sindical (...) 

La doctrina social de l'Església reconeix la legitimitat de la vaga «quan constitueix un recurs inevitable, si no necessari per obtenir un benefici proporcionat», després d'haver constatat la ineficàcia de totes les altres modalitats per superar els conflictes. El Magisteri reconeix la funció fonamental desenvolupada pels sindicats de treballadors, la raó de ser consisteix en el dret dels treballadors a formar associacions o unions per defensar els interessos vitals dels homes ocupats en les diverses professions. 

Els sindicats «s'han desenvolupat sobre la base de la lluita dels treballadors, del món del treball i, sobretot, del treballadors industrials per a la tutela dels seus justos drets davant els empresaris i els propietaris dels mitjans de producció». "(Compendi de Doctrina social de l'Església, 304-3005).

A la llum del magisteri de l'Església, des del Moviment Europeu de Treballadors Cristians (MTCE) ens unim a aquesta jornada d'acció mundial i la recolzem decididament. Alhora, mostrem el nostre més absolut rebuig a la criminalització de les actuacions d'homes i dones sindicalistes en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores. La nostra fe en Jesucrist ens fa lluitar per una societat justa, fraterna i sostenible i entenem que el moviment sindical mundial, amb les seves llums i ombres, segueix fent una aportació ineludible per aconseguir la justícia universal en tots els racons del món. 

Otto Meier
President del MTCE

The European Christian Workers Movement Le Mouvement des Travailleurs Chrétiens d'Europe Movimiento Europeo de Trabajadores Cristianos Europäische Bewegung Christlicher ArbeitnehmerInnen 


Hi haurà diferents concentracions com la que tindrà lloc a Barcelona, a les 17.30 hores, davant la Delegació del Govern (carrer de Mallorca, 278).

#VagaNoÉsDelicte

Cap comentari:

Publica un comentari