Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dijous, 20 de juliol del 2017

COMUNICAT ACTE DE RECONEIXEMENT I COMPROMÍS AMB LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA, 14 DE JULIOL A CALABRIA 66

A la Sala Auditori de l'Espai Calàbria 66 va tenir lloc el passat divendres 15 de juliol a les 18:30 hores l'acte de Reconeixement i Compromís amb la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Davant d'una sala plena, amb presència de persones representatives d'entitats socials, cíviques, sindicals, polítiques i altres persones que han col·laborat en el llarg procés de la Iniciativa Legislativa Popular de la Renda Garantida de Ciutadania, van obrir l'acte els representants de la Comissió Promotora Diosdado Toledano i Sixto Garganté, que van fer un repàs del procés d'aquesta Iniciativa legislativa, des del seu inici fins a l'aprovació de la llei per unanimitat. Es va explicar els aspectes principals del contingut de la llei, resultat del treball en la ponència i de la negociació amb el govern de la Generalitat, destacant els principals elements d'aquesta negociació.

També, es va explicar el sentit dels quatre punts dels compromisos que figuren en el Document que a continuació es va lliurar a les entitats i persones que l'havien subscrit:

1.- La implementació de la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania, i en conseqüència, la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l'IRSC.
2.- Promoure l'actualització en el termini més breu possible de l'IRSC, el qual està congelat des de 2010.
3.- Informar la ciutadania perquè totes les persones i famílies que tenen dret a la Renda Garantida de Ciutadania puguin sol·licitar-la.
4.- Defensar la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania davant de qualsevol amenaça o retallada en el futur.

Es va explicar la preparació de material informatiu sobre la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania, i la petició a les entitats a col·laborar en la tasca informativa perquè totes les persones i famílies de Catalunya que compleixi els requisits puguin beneficiar-se d'aquest dret.

Es va informar de la preparació d'un acte públic de celebració festiu i lúdic en una plaça pública de Barcelona el 15 de setembre, dia en què s'inicia la implementació d'aquest important dret social, trucant a la col·laboració en la seva preparació.

A continuació, Montserrat Rosaura i Laura Marí, de la Comissió Promotora van citar les 90 persones,  representatives de les entitats socials i cíviques que havien subscrit el compromís, a representants de la gran majoria de sindicats de Catalunya, representants d'organitzacions polítiques, i persones a títol individual, també als membres de la Comissió Promotora que per causa de malaltia no van poder estar presents, per fer-los entrega del document de Reconeixement i Compromís.

Finalment es va anunciar la preparació d'un acte específic amb els ajuntaments que van fer mocions de suport a la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania a la tardor.

Es va tancar l'acte amb una foto col·lectiva amb les persones i representants d'entitats a qui se'ls va lliurar el document.

Vídeo resumen: https://youtu.be/3KEmJ-mcL3Y   Vídeo complet: https://youtu.be/FQTJ9Dea37A 

Barcelona 16 juliol 2017


Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada