Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dijous, 6 de juny de 2013

24 hores de dejuni en solidaritat amb els treballadors en vaga de fam de la COMROC


 "Des del 21 de Maig, 3 treballadors de l'empresa de Badalona COMROC,  dedicada a la instal·lació de cables d’alta tensió i catenàries de trens, estan en Vaga de Fam indefinida a la porta de l'empresa. (c. Coll i Pujol 56)

L'Alenxandru, en Viorel i en Nicola fa sis anys que treballen per a COMROC, amb una falsa relació laboral com a autònoms, tot i que treballaven com tothom. Això es va destapar i,  posat  en mans de la justícia,  han tingut sentència a favor seu i esperen cobrar bastants diners. Reclamen el pagament de sous de tot un any i les indemnitzacions corresponents. Amb dues sentències judicials a favor, l'empresari s'ha negat a pagar.

Ells i les seves famílies necessiten suport humà i social. Cada dimarts i dimecres de 17 a 19 hi ha recollida d'aliments per les famílies a l'AAVV de Coll i Pujol (Coll i Pujol 38). Els vaguistes necessiten, begudes isotòniques, sucre morè i aigua.  Estan acompanyats i assessorats per diversos col·lectius i entitats cíviques. L’Associació de Veïns Coll i Pujol està totalment implicada en el cas i, a part dels serveis sanitaris per la higiene diària, el seu local és el centre de recollida de menjar i de  diners per les tres famílies.

És molt important que es doni publicitat de la situació per accelerar la solució i evitar que s’enclaustri el problema. Diàriament reben l’atenció de metges i infermeres que controlen la seva salut però la vaga de fam no pot durar indefinidament. En l’actual ambient derrotista, poca gent té la valentia de defensar tan radicalment el seu lloc de treball, que és el pa de la família. És de justícia que molta gent els fem costat.

Feu-ho saber i , si podeu, passeu a visitar-los i parlar amb ells. La fàbrica està a 3 minuts de la plaça Pompeu Fabra, Coll i Pujol 56 pujant a la dreta.


“COMROC, SOLIDARITAT TREBALLADORS EN VAGA DE FAM!”.


Us informem que avui, dimarts, dia 4 de juny, a les 21 hores,  es va fer un dejuni solidari de 24 hores. Fem pinya solidària amb ells a la porta de l’empresa.


DES DE L'EQUIP DE PASTORAL OBRERA (EPO) DE BADALONA-SANT ADRIÀ FAN UNA PROPOSTA A LES PARRÒQUIES DE BADALONA I SANT ADRIÀ PER AFEGIR  A LA PREGÀRIA DELS FIDELS

Fa més de dues setmanes tres treballadors de l'empresa COMROC de la nostra ciutat de Badalona estan en vaga de fam reivindicant  que se'ls pagui el salari que se'ls deu des del mes de gener.

Preguem per ells i les seves famílies i per tanta altra gent que en aquests moments es troben en situació semblant.

Des de l'Equip de Pastoral Obrera de Badalona i Sant Adrià de Besòs, i des de la nostra consciència  cristiana de sentir-nos germans  de tots els que pateixen, fem una crida  a ser solidaris  i a participar en les accions  de suport  perquè aviat es trobi una solució justa a la situació.

Preguem…


EQUIP DE PASTORAL OBRERA DE BADALONA-SANT ADRIÀ

Cap comentari:

Publica un comentari