Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dilluns, 10 d’octubre del 2016

NO QUALSEVOL TREBALL, SINÓ UN TREBALL DECENT! LA POB, AMB ALTRES ENTITATS CRISTIANES, CELEBRA LA JORNADA MUNDIAL PEL TREBALL DECENT



 No qualsevol treball, sinó un treball decent. Aquest és el lema amb el que un conjunt d’entitats cristianes van celebrar divendres passat, 7 d’octubre, la Jornada Mundial pel Treball Decent.

Càritas Diocesana de Barcelona, Cristianisme i Justícia, la Delegació Pastoral Obrera, la Delegació Pastoral Social, Justícia i Pau, Mans Unides i Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església-SEDASE van aplegar més de cent cinquanta persones que ompliren la Sala d’actes de Cristianisme i Justícia.

Amb la presentació d’un vídeo que visualitzava la realitat de treball “indecent” que avui dia vivim i la necessitat de donar una resposta s’iniciava l’acte. Seguidament, Charo Castelló, militant de la HOAC i co-presidenta del Moviment Mundial de Treballadors-es Cristians-es va fer una exposició sobre el concepte de Treball Decent: d’on neix, amb quina necessitat, quin és el seu recorregut i la importància que té aquesta fita a nivell mundial.

Es va continuar amb la presentació de la web que s’ha elaborat per aquesta campanya, on, a part del vídeo,  es troba el díptic de difusió amb dades molt rellevants sobre la realitat laboral a Catalunya i el manifest que s’ha elaborat conjuntament al qual es poden adherir les persones i entitats que hi vulguin.

Finalment vam concloure l’acte amb unes paraules del Bisbe Sebastià Taltavull qui va ressaltar la causa d’aquesta actual situació laboral: és possible un treball decent en aquesta economia indecent? També va presentar la Nota sobre el Treball Decent que els Bisbes catalans de la Conferència Episcopal Tarraconense van fer pública el dia anterior.

Amb aquest acte es posava el punt de sortida a la campanya “No qualsevol treball, sinó un treball decent” on aquestes entitats volen posar de manifest el seu compromís de promoure oportunitats per a que tothom pugui aconseguir un Treball Decent amb condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana.

Trobareu totes aquestes eines a la web. No deixeu de seguir-nos a www.treballdecent.cat

I si voleu veure l'acte sencer ho podeu fer a través del següent enllaç https://cristianismeijusticia.net/en-directe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada