Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dijous, 19 de juny de 2014

SETMANA DE LA DIGNITAT PER UNA RENDA GARANTIDA CIUTADANA, 23-28 DE JUNY

CRIDA A PARTICIPAR A LA “SETMANA DE LA DIGNITAT” 
¡PER UNA CATALUNYA SENSE ATUR, POBRESA I DESIGUALTAT!
RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA ¡¡JA!!
CATALUNYA,  23-28 de JUNY

¡Ciutadans i ciutadanes de Catalunya!
Les polítiques de retallades socials, les reformes laborals que destrueixen ocupació i eliminen drets a la classe treballadora, que apliquen els governs d'Espanya i Catalunya al servei dels dictats de la Troica, dels interessos de la Banca i de les grans empreses, han provocat l'atur massiu i han abocat a la pobresa a milions de persones a mesura que s'esgoten les prestacions i subsidis d'atur.
Mentre la majoria social s'empobreix, una minoria s'enriqueix eixamplant la desigualtat que supera tots els límits coneguts.
De la mà de la desocupació, la pobresa i les retallades socials  centenars de milers de persones són desnonades del seu habitatge, no tenen accés a una alimentació adequada o pateixen el tall del subministrament d'aigua, gas i electricitat per impagament.
És hora de dir Prou! i mobilitzar-se de manera permanent pels nostres drets. Drets enunciats en les pròpies lleis que no es compleixen. Drets que la ciutadania desenvolupa a través d'Iniciatives Legislatives com la de la Renda Garantida de Ciutadania, que va recollir 121.191 signatures, i que recentment s'ha presentat al Parlament de Catalunya per al seu debat i aprovació.
D'aplicar-se el dret a la Renda Garantida de Ciutadania, en els termes del projecte de llei, cap ciutadà o ciutadana de Catalunya estaria per sota del llindar de pobresa i tindría els mínims per a una vida digna. La Renda Garantida assegura, en aquest moment,  664 euros mensuals  a cada persona sense ingressos, o els complements fins a arribar a aquesta quantitat, xifra que equival a l'Indicador Renda de Suficiència de Catalunya que estableix la Generalitat, distribuit en 12 mensualitats.
El finançament d'aquest dret mitjançant una major pressió fiscal sobre els més rics, els beneficis dels bancs i empreses, i el combat del frau fiscal, entre altres mesures posibles, tindria també un efecte reductor sobre la creixent i injusta desigualtat.
Cridem a participar en les activitats i mobilitzacions que tindran lloc a la Setmana de la Dignitat, per aconseguir una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat i per exigir al Parlament de Catalunya que aprovi, sense més dilacions, el projecte de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania “sense retallades”.

¡¡RESCATEM LES PERSONES!!

Entitats col·laboradores en la "Setmana de la Dignitat": Comissió promotora ILP Renda Garantida Ciutadana; Coordinadora d'Assemblees Treballadors/es en Atur de Catalunya; Aliança per la Sobiranía alimentaria de Catalunya, APEMA, ATTAC-Acordem, Campanya per una banca pública ética i social, Col.legi  de Treball Social de Catalunya, CONFAVC, Cornellà sense fronteres, DEMPEUS per la salut pública, FAVB, Front Civic, Marea Pensionista, Marxa Mundial Dones, PAH, Pastoral obrera de Catalunya, Parlament ciutadà; CCOO, CO.BAS, IAC, UGT, USOC; ACP, CUP, ERC, EUiA, ICV, PSC; Cristians pel Socialisme, XSUC-Socialisme21.PARTICIPA en les ACCIONS de la 
"SETMANA DE LA DIGNITAT"

Dilluns 23 de juny. Acte inicial
"Llança a la foguera de Sant Joan els símbols de les causes que provoquen la desigualtat, l'atur i la pobresa"
22 hores. Tothom a la foguera de la revetlla de Sant Joan de carrer Borrell cantonada Consell de cent, al costat de les "germanetes".

Dimecres 25 de juny
"Ja n'hi ha prou de polítiques d'ajust i austeritat! Exigim al Parlament europeu, a la Comissió Europea i al Banc Central Europeu la posada en marxa de mesures efectives per garantir la plena ocupació i la superació de la pobresa"
17:30 hores. Concentració davant de les oficines del Parlament europeu i de la Comissió Europea a Barcelona, ​​Passeig de Gràcia n º 90, (estació de metro Diagonal). Lliurament d'una Carta de peticions a les institucions de la Unió Europea. A continuació anirem a veure l'obra de teatre: "Un educador a Alaska
19:00 hores. L'obra de teatre "Un educador a Alaska" tindrà lloc al (pendent de concretar).

Dijous 26 de juny
Surt a les places i els carrers per reivindicar i construir una "Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat", Renda Garantida de Ciutadania Ja!, Rescatem les persones!
20:00 hores. Concentracions davant dels ajuntaments de Catalunya.
20:00 hores. Manifestació de torxes pel centre de Barcelona. Inici en Pl de Sant Jaume.

Divendres 27 de juny
Vine a la cadena humana per defensar una Banca Pública al servei dels drets socials i de la Renda Garantida de Ciutadania!
19:00 hores. Concentració davant de Catalunya Bank. Pl d'Antoni Maura amb Avda Catedral. Cadena humana dinàmica amb "batucada" i actes simbòlics que es desplegarà per Via Laietana fins a la sucursal de Bankia en Pl. Urquinaona.

Dissabte 28 de juny
El poble pren la paraula en defensa de la Renda Garantida de Ciutadania!
11:00 hores. Plaça del Rei. Sessió del Parlament Ciutadà. Amb exposició del projecte de llei de la Renda Garantida de Ciutadania i participació dels moviments socials i cívics. Informació sobre les iniciatives legislatives populars en preparació a Catalunya.

Tancament lúdic de la Setmana de la Dignitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada