Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dimecres, 6 de febrer de 2013

EL PROPER 16 DE FEBRER, JORNADA D'ESTUDI DE LA POC

Davant la imatge de l’Església molt sovint distorsionada i manipulada pels mitjans de comunicació, ens sentim amb la necessitat de mostrar una d’altra que queda a l’ombra. Sense defugir del pecat eclesial volem fer present rostres i mans de moltes persones que formen l’Església del segle XXI  i que treballen amb l’Evangeli en el món obrer. Segur que ens sortirien una llista de persones que han deixat i deixen la seva petjada en la lluita pels drets dels treballadors i treballadores seguint a Jesucrist i la seva causa alliberadora. Repetim les paraules de l’autor de la carta als Hebreus (12, 1-2): Així, doncs, també nosaltres, envoltats d'un núvol tan gran de testimonis, traguem-nos tot impediment, i el pecat que tan fàcilment ens subjecta, i llancem-nos a córrer sense defallir en la prova que ens és proposada. Tinguem la mirada fixa en Jesús, el qui ens ha de guiar pel camí de la fe i el qui la porta a la plenitud.

La Jornada d’Estudi de la POC (Pastoral Obrera de Catalunya) d’enguany té l’objectiu humil de refrescar la missió profètica de la nostra tasca apostòlica amb els petits, febles, empobrits del món obrer. Sota el títol Una Església profètica en temps de crisi pretenem donar una resposta significativa i esperançadora amb un gest visible i contundent contra les injustícies. Amb la ponència vitalista de na Pilar Malla i el testimoni a peu de barri d’en Àlex Pérez farem via tots plegats responem les següents qüestions:


   - Quins accents profètics hauríem de treballar més com a Pastoral Obrera des de la vivència, l'anunci i la  denúncia
    - Quin gest significatiu i explícit podríem fer com a Pastoral Obrera davant una societat ferida per la crisi

Aprofitant que celebrem els 50 anys del Concili Vatica II recordem els trets profètics dels laics en un dels seus documents: Els laics mateixos es mostren com a fills de la promesa, quan, forts en la fe i l’esperança, miren de treure partit del moment present (cf. Ef 5,16; Col 4,5) i esperen amb paciència la glòria futura (cf. Rm 8,25). Que no amaguin, però, aquesta esperança al fons de la seva ànima, sinó que, en una conversió contínua i en una lluita «contra els dominadors d’aquest món de tenebres, contra els esperits malignes» (Ef 6,12), l’expressin àdhuc a través de les estructures de la vida secular. (Lumen Gentium 35)

Per tant, us animem a participar activament de la nostra Jornada de reflexió, compromís i de celebració. Amb el més sincer desig que hagi continuïtat en la nostra vida i acció formant la família de la Pastoral Obrera de tota l’Església. I, des d’aquí, us animem a que també convideu a d’altres persones que comparteixen les mateixes inquietuds, lluites i preocupacions.

Us esperem!!!

Us podeu descarregar el programa aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada