Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dimecres, 28 de març de 2012

29 DE MARÇ, VAGA GENERALDAVANT LA CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL DEL 29 DE MARÇ 2012


E
l proper 29 de març els sindicats i moltes altres entitats socials convoquen una vaga general a tot l’Estat. El detonador ha estat el profund malestar que ha provocat el decret llei de Reforma Laboral de febrer, que s’afegeix a la indignació provocada per les contínues retallades de tot tipus i alhora els increments de preus, que recauen sobre els i les treballadores, aturats, pensionistes... i que cada cop provoca més exclusió.

Concretament, aquesta reforma laboral, lluny d’aconseguir un creixement econòmic i la creació d’ocupació, redueix encara més els salaris i consolida el model productiu basat en els baixos costos.
Aquesta llei que imposa el govern del PP és una enorme agressió als drets dels treballadors i treballadores, i una immensa pèrdua en qualitat de vida. Els aspectes que veiem més negatius i impactants són:

* Es facilita i abarateix l’acomiadament. (Es rebaixa la indemnització a 20 dies per any treballat. Pot ser motiu d’acomiadament estar 9 dies de baixa).
*  L’empresari té el poder absolut sobre les condicions de treball i els salaris.(Poden abaixar els salaris i modificar les condicions laborals, unilateralment).
* Es suprimeixen les bonificacions per maternitat.   
* Agredeix el dret constitucional de la negociació col·lectiva. (L’empresari pot aplicar la clàusula de despenjament del conveni col·lectiu).
* Limita el poder judicial. (En matèries com els ERO, que es faran directament, sense autorització prèvia de l’Administració; i l’estabilitat en l’ocupació. Augmenten les  causes objectives per l’acomiadament).

Com a homes i dones obrers cristians no som aliens a la situació que vivim, per això:
-  sentim com a propi el plor i l’angoixa, el goig i l’esperança, sobretot dels pobres i de tota mena    d’afligits del nostre món, en tant que deixebles de Jesucrist (GS 1)
-  ens sentim cridats a participar en la construcció d’una societat, on la dignitat de les persones i els seus drets, estiguin per damunt de qualsevol interès economicista, que degrada les persones a mers instruments.
- ens sabem amb la responsabilitat de continuar el treball pels drets que hem rebut i volem            treballar perquè les generacions futures també en tinguin.
- ens motiva la caritat social i política: l’esforç dirigit a organitzar i estructurar la societat de manera que el pròxim no hagi de patir la misèria, sobretot quan aquesta  es converteix en la situació en que es debaten un immens nombre de persones i fins a pobles sencers, situació que avui té les proporcions d’una veritable qüestió social mundial (CDSE 208).  

Com a Pastoral Obrera de Barcelona oferim aquests elements de reflexió perquè creiem que no  podem callar davant la realitat que vivim, tot cridant a:
-           conèixer més a fons la Reforma Laboral
-           preparar i participar en la vaga general
-           continuar treballant, l’endemà de la vaga, per un treball més humà i una vida més           comunitària

PASTORAL OBRERA DE BARCELONA: ACO, GOAC, JOC, MIJAC, CAPELLANS OBRERES I RELIGIOSES EN BARRIS

Cap comentari:

Publica un comentari