Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dimarts, 3 de juny del 2014

40 ANYS DE LA TRÀGEDIA DE LA HAISSA A BADALONA

El passat 17 de maig va fer 40 anys que l’Antònia Llanés, l’Eusèbia Lausen, la Francisca Vico, la Josefa Lumbreras, la Glòria Parra i en Francesc Andreu, treballadores de la fàbrica tèxtil Haissa de Badalona, moriren per asfixia com a conseqüència de l’incendi que es produí a mitja tarda en el soterrani on treballaven.


Des de l’àmbit cívic de Badalona, un grup de ciutadans, ciutadanes i entitats encapçalada per l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo i la Fundació Ateneu Sant Roc i en la que hi participa l’Equip de Pastoral Obrera de Badalona-Sant Adrià (EPO Badalona-Sant Adrià) s’han proposat rescatar l’escultura que va ser escollida en un concurs per donar homenatge a les víctimes.
  
El dissabte 17 de maig de 2014, a les 12 de migdia aquesta plataforma va realitzar una ofrena floral en record de les víctimes de Haissa. També van explicar el projecte de recuperació de l'escultura per tal que sigui col·locada al costat de la placa i recordi també per sempre més les víctimes. L’escultura consta d’un coixí de cosidora en el qual descansen sis agulles, en record de les sis víctimes.

En el següent enllaç podreu veure la un vídeo sobre l’emotiu acte (Acte d’homenatge 40 anys de la tragèdia de Haissa)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada