Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dimarts, 28 de gener del 2014

Jornada d'Estudi de la Pastoral Obrera de Catalunya - LA DIGNITAT DEL TREBALL COM A PRINCIPI DE VIDA

Tenim el plaer de retrobar-nos com a família de la Pastoral Obrera de Catalunya per a aprofundir un aspecte del nostre ser: la dignitat. Reconeixem que la indignitat que estem patint en el treball, en els estudis, en la vida en general no correspon al que el Projecte Alliberador de Déu i nosaltres volem. Per tant, durant aquest curs 2013-2014 volem aprofundir les causes i conseqüències que provoquen la indignitat en el treball,  pensar l’anunci que fem com a Pastoral Obrera (dins i fóra de l’Església) i obrir-nos a noves experiències comunitàries que ajudin avançar en la dignificació de la persona.

Així, durant aquest curs vàrem decidit el Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya (SIPOC) treballar aquest fil conductor amb la metodologia de la Revisió de Vida.

Un VEURE amb testimonis viscuts ja als moviments apostòlics, delegacions diocesanes, coordinadora de religiosos i religioses a barris obrers i ambients populars, capellans obrers. Amb els següents criteris:
  • Elements positius i negatius de com el treball s’està estructurant
  • La inseguretat en el treball, l’atur... com afecta el sentit de la teva vida
  • Quins comportaments familiars i comunitaris creus tu que té com a causa la manca del treball digne?
  • Quines experiències comunitàries de futur i d’esperança en clau de família i d’organitzacions, destriaries d’aquests testimonis?


Un JUTJAR que es treballarà a partir dels testimonis i la síntesi que s’ha fet d’ells a la Jornada d’Estudi del 1 de febrer de 2014 de la mà de l’Emili Ferrando, historiador, professor de secundària i militant de la GOAC.

Un ACTUAR, que es concretarà a partir de la Jornada d’Estudi fins a final de curs,  que serà expressió obrera de la conversió a la llum de l’evangeli i amb els valors profunds del moviment obrer a llarg de la història d’alliberament. I que sigui un compromís concret de ser capaços d’obrir-nos a organitzacions alternatives i en estar atents i presents en experiències comunitàries.

Cal subratllar l’aniversari del document “La pastoral obrera de tota l’Església” que enguany fa 30 anys. Un document que va ser el fruit de tants testimonis de militants cristians que vivien la senzillesa i la significació del llevat dins la massa de la realitat obrera i ambients populars. “D’aquesta manera la Doctrina Social de l’Església reconeix el sentiment que hi ha en el món obrer de com en extenses capes del seu si es va instal·lant el sofriment i la marginació social. La regulació que, legalment o al marge de la llei, s’està imposant a molts treballadors és, en múltiples ocasions, incompatible amb la dignitat de la persona humana i amb el respecte als drets humans.”

Per tant, us animem a participar activament de la nostra Jornada amb aquest nou format que ajudarà a la reflexió, el compromís i la celebració. Amb el més sincer desig que hagi continuïtat en la nostra vida i acció formant la família de la Pastoral Obrera de tota l’Església. I que també altres persones, que comparteixen les mateixes inquietuds, lluites i preocupacions en el món obrer, puguin participar.

Us podeu descarregar el programa  i el cartell de la Jornada d'Estudi

US ESPEREM EL DISSABTE!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada