Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dilluns, 13 de gener del 2014

CONCENTRACIÓ PEL DRET AL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA, LLUM I GAS PER A LES PERSONES SENSE OCUPACIÓ DURANT TOT L'ANY!!


¡¡DRET AL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA, LLUM I GAS PER A LES PERSONES SENSE OCUPACIÓ DURANT TOT L'ANY!!

¡CONCENTRACIÓ: 23 GENER, 12 HORES, PLAÇA SANT JAUME!


Les recents mesures aplicades pels governs de Mariano Rajoy i Artur Mas empobreixen la majoria social, especialment a les persones sense ocupació: Pugen els preus dels serveis bàsics d'electricitat, aigua, gas i transport públic; el salari mínim perd poder adquisitiu congelat en 645,3 euros, per quarta vegada consecutiva es congela l'IPREM índex que s'utilitza com a referència per a la concessió del subsidi d'atur.

Les pensions, suport de moltes famílies sense recursos, perden poder adquisitiu. Els salaris dels treballadors/es han patit una greu retallada en aquests anys. Continua la destrucció d'ocupació a causa de les polítiques d'ajust i austeritat que apliquen aquests governs, i per una "contrareforma laboral" que ha liquidat drets laborals, amb més d'1 milió d'acomiadaments des de la seva aprovació amb el vot del PP i CiU. La poca ocupació que es crea és precària.

Els dos governs prossegueixen les retallades de la despesa social en salut, educació i ocupació, deteriorant aquests serveis i encarint el seu accés. Mentrestant, la desigualtat a Espanya i Catalunya arriben a cotes d'escàndol, gràcies a la complicitat dels governs amb els interessos de la banca i dels rics, i per la seva tolerància amb el frau fiscal.

Però la llista d'injustícies i arbitrarietats no acaba aquí: Gràcies a les mocions presentades i aprovades en diversos ajuntaments pel moviment de persones sense feina i altres entitats, per impedir el tall dels serveis d'aigua, llum i gas a les persones i famílies sense recursos en cas d'impagament, el Parlament de Catalunya va aprovar al novembre una moció sobre pobresa energètica que obligava al Govern de la Generalitat a promoure les lleis que impedissin el tall d'aquests subministraments a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

Doncs bé, en el recent Decret Llei 6/ 2013 de 23 de desembre, el Govern de la Generalitat s'ha burlat del Parlament i de la ciutadania en limitar la suspensió del tall del subministrament de gas i electricitat a aquestes persones i famílies només al període de Novembre a Març. A més d'altres normes restrictives, imposa l'obligació de pagar el deute acumulat per aquests serveis durant els mesos d'abril a octubre.

És que els ciutadans no necessitem l'electricitat durant tot l'any per il·luminar les nostres llars, perquè funcioni la nevera i conservar els aliments, o utilitzar la rentadora per netejar la nostra roba, o tenir el gas amb què cuinar nostre menjar? Com es pot pagar un deute quan no es  tenen els recursos per a això, i seguim sense feina per culpa de les seves polítiques que destrueixen llocs de treball? Mentre les empreses de gas i electricitat obtenen enormes beneficis amb tarifes abusives….

NO AL TALL DEL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA, ELECTRICITAT I GAS A LES PERSONES I FAMÍLIES SENSE OCUPACIÓ I RECURSOS DURANT TOT L'ANY!
CONDONACIÓ DEL DEUTE A COMPTE DELS BENEFICIS DE DITES EMPRESES!
RECUPERACIÓ DEL CARÀCTER PÚBLIC DE LES EMPRESES D'AIGUA, GAS I ELECTRICITAT, SENSE INDEMNITZACIÓ!



Prat de Llobregat, 8 de gener 2014

Coordinadora d´assemblees i col.lectius de treballadors/es en atur de Catalunya (*)
(*) Assemblees i col.lectius d´aturats/des de Barcelona, Zona-Franca La Marina, Badalona, Badía del Vallés, Cerdanyola-Ripollet, Girona, Mollet, Montcada i Reixach, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa, etc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada