Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

divendres, 9 d’abril del 2021

Celebració de Pasqua de la Joventut Obrera Cristiana 2021



   per Joc Nacional



Enguany, la Joventut Obrera Cristiana (JOC), sota el lema «Esbotzem la pandèmia, ressuscitem a la vida» hem pogut celebrar la Pasqua en comunitat i a distància, tot apropant les diferents federacions mitjançant les xarxes socials, els vídeos en directe i convocatòries a diferents parròquies.

Personalment, la Trobada de Pasqua de la JOC és una jornada que, després de dos anys sense poder fer-la presencialment, trobo molt a faltar. Però poder veure la resta de la militància als racons online i a les celebracions, alhora que caminem pels últims moments de la vida de Jesús, ha estat una gran alegria.

Dijous es va engrescar tothom a viure les celebracions del Sopar del Senyor a les parròquies dels barris i pobles.

Divendres vam començar el dia amb la pregària preparada pel grup de La Pau de la federació de Besòs 4.0 i, més tard, vam poder parlar sobre subvencions en el racó dinamitzat per la Carolina de la federació Zona Sud - El Pla. Per la tarda ens vam trobar (algunes a la parròquia de Santa Magdalena a la federació de Nou Barris i d’altres a través del directe al Youtube) per celebrar la Passió del Senyor amb l’acompanyament del Bisbe Sergi Gordo i, a la nit, vam poder fer la Vetlla entorn la creu.

















Dissabte ens vam despertar amb la pregària del grup de La Sagrera de la federació Besòs 4.0. Després, durant el racó del dia vam poder escoltar diferents testimonis i vam parlar de com evangelitzar a través de les Xarxes Socials. Tot molt dinàmic gràcies a la Irene de la federació de Nou Barris.


A la tarda, igual que el dia anterior, vam assistir de diferents maneres a la celebració de la Vetlla Pasqual, celebrada a la parròquia de Sant Josep Obrer a Rubí, des d’on les joves de la federació del Vallès van transmetre la joia de la Resurrecció de Jesús, tot cantant clàssics jocistes com el «resucitó versión a pleno pulmón» i, tot i que elles no m’escoltaven, jo les vaig acompanyar tot fent palmades des de casa. Més tard, es va celebrar la gresca online, on vam poder jugar, riure i celebrar.


Diumenge, per tancar, el grup de Llefià de la federació de Besòs 4.0, el meu grup de Revisió de Vida Obrera, vam fer la pregària del matí i, a la tarda, el Secretariat Nacional (qui ha fet molt de l’esforç per apropar la militància des de la distància per celebrar la Pasqua d’enguany) ens va compartir la sempre esperada Carta Pasqual (perquè a totes les federacions ens agrada escoltar com som de fantàstiques).

M’agradaria acabar aquest petit article tot pregant perquè puguem viure la Trobada de Pasqua del 2022 en la seva totalitat. Amb tota la benvinguda, els tallers, els descansos «al solecito», els racons, les cançons, el compartir de les nostres creus i resurreccions, l’acompanyament, les abraçades, les palmades, els crits de joia i la festa. Perquè, si som sinceres, a pocs llocs es reflexiona, es reivindica i es fa festa com ho fem a la JOC.

Bona pasqua i...

Un jove val més que tot l’or del món!

Yolanda Díaz Blanco – Militant de la JOC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada