Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dijous, 20 de febrer del 2020

21a TROBADA NACIONAL D'INICIACIÓ DE LA JOC DE CATALUNYA I LES ILLES

El dissabte 15 de febrer es va celebrar la 21a Trobada Nacional d’Iniciació a Bellavista (Franqueses del Vallès). Aquesta trobada va ser preparada i realitzada per la iniciació del moviment. Ells i elles, a través de les coordinadores, són els encarregats de dinamitzar el dia.
La trobada va començar a les 11:30h i va durar fins a les 20h. En aquesta vam tenir uns jocs de presentació, en els quals ens vam poder conèixer millor. Seguidament, vam anar a la Parròquia de Sant Francesc d’Assís a celebrar l’eucaristia, realitzada pel Mon. Pepe Baena. En aquesta es va remarcar l’importància de viure amb amor, fent-nos suport els uns als altres.
A la tarda, després de menjar tots i totes junts, vam fer el GOT TALENT de presentació de federacions, moment en que les diferents zones on hi ha JOC a Catalunya es van presentar amb els seus talents i trets característics. L’ENIE (Equip Nacional d’Iniciació i Extensió) va fer de jurat, repartint els diversos premis -show més original, divertit, col·laboratiu i elaborat-. Una vegada presentades les federacions, vam fer la dinàmica de campanya on, a través la gimcana i les proves que van preparar els joves, vam sensibilitzar sobre la nostra campanya 2018/2020: JOVENTUT QUE LLUITA, JOVENTUT QUE DIGNIFICA!
Després vam tornar tots i totes a la Plaça Major, on vam compartir com ens havien interpel·lat aquestes dinàmiques i què volíem compartir amb la resta de grups. Una vegada posat tot en comú, vam presentar el rap reivindicatiu, interpretat per un jove d’iniciació amb l’ajuda de la resta de federacions, que van composar-ne la lletra. La cançó, que ens parla sobre les desigualtats i les problemàtiques amb les quals s’enfronta la joventut, va servir com a eina reivindicativa per tal de fer l’acte reivindicatiu final, que va consistir en un acte simbòlic en el que trencàvem fulls on hi havia escrites les esmentades desigualtats i dificultats per tal de tenir un present i futur més digne.
Per últim, però no menys important, vam tenir les increïbles actuacions d’EVA i ARCADE que van posar un punt final a un dia intens, preciós i lluitador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada