Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dijous, 25 de juliol del 2019

LA PASTORAL OBRERA VISITA LA FUNDACIÓ ENGRUNES... UN ESPAI PER COMPARTIR



El secretariat de Pastoral Obrera de la diòcesi de Barcelona fou convidat aquest curs a visitar l’empresa de reinserció laboral Engrunes. Així, vàrem atansar-nos a les instal·lacions ubicades al municipi de Montcada i Reixach.

Guiats per treballadors i responsables del centre, vàrem recórrer les diferents instal·lacions i vàrem conversar amb les dos educadores que acompanyen/coordinen les tasques de reinserció dels treballadors. L’activitat, de fet, no es duu a terme només a la seu central. A part dels treballs d’obra que es fan en domicilis d’institucions o privats, també aquesta empresa de reinserció té al seu càrrec algunes botigues per a venda de productes de segona mà o serveis municipals com ara deixalleries.

Valorem la tasca ingent dels professionals dedicats a temes inserció que malden per preservar la dignitat de tota persona exclosa, proporcionant una formació adequada per accedir amb més facilitat al món laboral. A Engrunes, s’ofereix una oportunitat per a formar-se, per a aprendre ofici, per a adquirir o re-adquirir hàbits, ... Hem comprovat que aquestes persones reben un sou digne que s’ha volgut, expressament, mantenir durant l’època de crisi. Així, les persones que han pogut treballar a Engrunes han pogut tenir un respir en la seva vida per a refer-se d’una situació difícil.

Des del secretariat de Pastoral Obrera encoratgem la tasca de les persones i empreses de l’àmbit social que aposten per fer realitat la reinserció de persones amb dificultats a través del treball, com és el cas d’Engrunes. Creure en la persona i en el gran potencial de canvi i transformació és el nucli de l’acció d’Engrunes. Si a la Pastoral Obrera valorem que el treball digne ens ajuda a estructurar-nos com a persones, la importància de tenir un treball quan es pateixen situacions dures i d’exclusió és més que evident. A part de guanyar-nos la vida, la feina ens ajuda a socialitzar-nos, a actuar per a construir/desenvolupar/crear treballs i projectes.

El tipus de feina que es realitza a Engrunes és: obres, serveis de deixalleria, serveis de buidatge de pisos, etc. Fem una crida a comptar amb els serveis d’aquesta, i d’altre empreses de reinserció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada