9 DE GENER A LES 20h: CONCENTRACIÓ CONTRA LA PUJADA DEL PREU DEL TRANSPORT PÚBLIC, PER UNES TARIFES SOCIALS
d’augmentar en paral·lel a aquestes tarifes, no fan més que disminuir.
D’esquenes a la realitat social, l’objectiu dels continus augments que hem patit els darrers anys no és altre que disminuir el finançament públic del transport via impostos i cobrir-lo amb l’augment de la contribució dels usuaris, que ha passat d’un 40% a un 47% en els dos darrers anys.
L’augment abusiu que això ha comportat suposa a la pràctica eliminar el caràcter social del transport públic, dificultant l’accés universal a aquest servei al·legant dificultats pressupostàries. Suposen també un cop
per a la promoció d’aquest transport davant del transport privat i per tant per les polítiques de mobilitat sostenible de les quals l’Ajuntament hauria de ser el principal impulsor.
Fets com aquests demostren a més que, en les qüestions que estan a la seva mà, les polítiques aplicades per l’Ajuntament de Barcelona no difereixen de les polítiques antisocials de la Generalitat o l’Estat.
Davant d’aquesta situació les demandes veïnals son:
· Congelació del darrer augment aplicat a les tarifes, que assoleix xifres que no guarden cap mena de relació amb el poder adquisitiu de la població com ara 10,30€ a la T10 o 42,50€ a la T-50/30. L’argument de que
títols com aquests no son d’ús quotidià per als barcelonins afegeix la burla a una política tarifària que castiga els més febles.
· Transparència en els comptes del transport públic. Qüestions com la profusió de càrrecs directius amb salaris desconeguts i fora de conveni a TMB, la principal empresa operadora a Barcelona, no ajuden a pensar que la
seva gestió es fa rigorosament amb els criteris d’interès públic que correspon a la seva naturalesa d’empresa pública.
· Creació d’una taula social per fixar les tarifes del transport públic que tingui com a objectiu bàsic adequar els preus als ingressos de la població i on tinguin cabuda els diferents agents socials. La fixació d’una tarifa social de la qual puguin beneficiar-se les classes més desfavorides en els seus desplaçaments diaris hauria de ser una prioritat per aquest Ajuntament.
Per tot això cridem a la ciutadania a mobilitzar-se el dijous 9 a les 20h davant l’Ajuntament de Barcelona, el transport públic és un dret, no un privilegi!
Convoquen: Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP)
Amb el suport del' Assemblea de Treballadors/es en atur de Barcelona
Amb el suport del' Assemblea de Treballadors/es en atur de Barcelona
http://www.favb.cat/node/803
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada